Ședință a Comitetului de Certificare EA

Ședință a Comitetului de Certificare EA

Colaboratorii MOLDAC implicați în acreditarea Organismelor de Certificare, au participat la cea de-a 43-a Ședință a Comitetului de Certificare, care s-a desfășurat în regim de teleconferință în perioada 23-24 martie curent. Aceasta a fost ultima ședință moderată de către Kevin Belson (UKAS) în calitate de președinte al Comitetului EA de Certificare.

Membrii comitetului au pus în discuție probleme legate de cooperarea dintre comitetele EA, autoritățile de reglementare și sectorul privat în materie de dezvoltare, întreținere și implementare a cerințelor pentru acreditarea Organismelor de Certificare.

Totodată, au fost discuții axate pe probleme legate de promovarea certificării/validării/verificării și efectele utilizării sporite a tehnologiei digitale în acreditarea Organismelor de Certificare.

În cea de-a 2-a zi a sedintei  Comitetului de Certificare a fost  organizat un workshop cu tematica ,,ISO/IEC 17021 – evaluările asistate”. Concomitent, în cadrul acestui workshop au fost simulate situații prin aplicarea următoarelor documente:

  • IAF MD 1:2018 Mandatory Document for the Audit and Certification of a Management System Operated by a Multi-Site Organization;
  • IAF MD 4:2018 Mandatory Document for the Use of Information and Communication Technology (ICT) for Auditing/Assessment Purposes;
  • IAF MD 5:2019 Determination of audit time of quality, environmental, and occupational health & safety management systems.

Share this post