Ziua Mondială a Metrologiei

Ziua Mondială a Metrologiei

Anual, pe 20 mai, de Ziua Mondială a Metrologiei se celebrează capacitatea sistemului științific de măsurare de a se extinde dincolo de barierele limbajelor. În această zi, comunitatea celor ce activează în domeniul metrologiei și publicul larg aduc un omagiu Convenției Metrului, semnată în anul 1875, de către reprezentanții  a 17 națiuni.

Genericul  acestei sarbatori pentru anul 2022 a fost ales, „Metrologie în era digitală”, deoarece tehnologia digitală revoluționează comunitatea noastră și este una dintre cele mai interesante tendințe din societatea de astăzi.

Ziua Mondială a Metrologiei este o recunoaștere și o apreciere a rezultatelor activității profesionale a specialiștilor din acest domeniu din întreaga lume.  Măsurările exacte, credibile și trasabile sunt prioritare pentru progresul științific și tehnologic, creşterea calităţii produselor şi serviciilor, a siguranţei şi sănătăţii populaţiei şi a protecţiei mediului.

Cu prilejul acestei sărbători, echipa MOLDAC, adresează tuturor specialiștilor din domeniu, înalte aprecieri, progrese profesionale, perseverență și succes în onorabila activitate pe care aceștia o desfășoară zi de zi.

Share this post