Ședința experților în comunicare la nivel IAF/ILAC

Ședința experților în comunicare la nivel IAF/ILAC

La 12 septembrie, doi colaboratori ai MOLDAC au participat la ședința grupului de lucru a experților în comunicare, organizată la nivel ILAC/IAF. Evenimentul a fost moderat de către Brahim Houla (președinte al Comitetului pentru Marketing și Comunicare la nivel IAF) și Veronica Ramirez (președinte al Comitetului pentru Marketing și Comunicare la nivel ILAC) și s-a desfășurat prin intermediul platformei ZOOM.

În cadrul ședinței au fost discutate mai multe subiecte legate de modul de organizare și gestionare a procesului de comunicare atât în cadrul ILAC/IAF, cât și în cadrul Organismelor de Acreditare membre. De asemenea, o bună parte a activităților s-au axat pe Ziua Mondială a Acreditării WAD 2023, celebrată anual la 9 iunie. Participanților li s-a propus o serie de tematici formulate în vederea evidențierii aportului acreditării în viața de zi cu zi. Din lista de tematici propuse, grupul a selectat 4 – considerate a fi mai adecvate situației actuale din domeniul Infrastructurii Calității.

O sesiune similară urmează să se desfășoare în 14 septembrie, pentru grupul de Organisme de Acreditare din alte fusuri orare, care vor participa într-un exercițiu similar. În rezultatul examinării poziției tuturor experților în comunicare, tematicile selectate vor fi propuse spre vot membrilor ILAC/IAF, care vor decide tematica Zilei Mondiale a Acreditării pentru anul 2023.

Share this post