Curs de instruire privind versiunea noua a standardului ISO 15189:2022

Curs de instruire privind versiunea noua a standardului ISO 15189:2022

În perioada 6-9 iunie 2023, doi evaluator șefi MOLDAC, au participat la cursul de instruire privind cerințele versiunii noi a standardului internațional ISO 15189:2022 “Laboratoare Medicale. Cerințe pentru calitate și competență”, organizată de către Cooperarea Europeană pentru Acreditare. Instruirea s-a desfășurat în Paris, Franța, fiind găzduită de către Organismul Național de Acreditare din Franța, COFRAC.

La instruire au participat 49 de persoane din cadrul ONA din țările membre EA.

Instruirea a fost divizată în două sesiuni, fiecare având aceeași structură și program.

 În calitate de formatori au fost evaluatorii EA pentru schema ISO 15189: Rolf Straub (SAS), Hélène Méhay (COFRAC), Uwe Zimmermann (DAkkS) și  Rodothea Koniotou (CYS-CYSAB).

Scopul evenimentului a fost identificarea   modificarilor majore  fata de versiunea veche si a noilor cerinte  din standardul respectiv.

Pe parcursul instruirii au avut loc discuții interactive, studii de caz, formatorii au răspuns la toate întrebările participanților la instruire. In cadrul  instruirii participanții au fost divizați în grupuri de lucru.

Fiecare grup a analizat  si prezentat  rezultatul discutiilor, referitor la sarcinile  primite  ce tin de  versiunea  noua  a  standardului ISO 15189:2022.

Share this post