MOLDOVA DIGITAL SUMMIT #MDS24

MOLDOVA DIGITAL SUMMIT #MDS24

În perioada 6-8 iunie 2024, Alexandr ZIAEV Responsabil Tehnologii Informaționale și Alina MATOȘA Responsabil Comunicare din cadrul MOLDAC au participat în cadrul celui mai mare eveniment digital al țării – Moldova Digital Summit, sub genericul „Powering a 100% Digital Tomorrow”. Evenimentul s-a desfășurat la Chișinău Arena și a întrunit oficiali, experți internaționali și locali, inovatori, autori de renume mondial, lideri de opinie, precum și oameni pasionați de digitalizare și inovație.

Timp de trei zile au avut loc discuții despre: transformarea digitală în domeniul serviciilor digitale, afaceri, competențe și infrastructură, având o agendă de discuții, paneluri și workshopuri la subiecte de la inteligența artificială și inovații tehnologice, până la servicii publice digitalizate, integrarea în piața digitală și dezvoltarea unui ecosistem digital global.

  • peste 50 de experți internaționali și locali;
  • 25 paneluri de discuție și workshopuri tematice;
  • Zona EXPO –unde giganți tehnologici precum Mastercard, Orange, Google, Fortinet și IBM, alături de agenții guvernamentale, companii, startup-uri și mediul academic au prezentat inovațiile, serviciile și soluțiile digitale în timp real.

Acestea sunt doar unele dintre subiectele abordate în cadrul summitului:

– Lansarea EVO, aplicație integrată de interacțiune a cetățenilor cu statul, care va transforma modul în care accesăm serviciile publice.

– Prezentarea MIA Plăți Instant, o soluție care facilitează tranzacțiile rapide și sigure – acceptarea plăților prin QR sau prin intermediul unui singur click.

– Prezentarea Programului „Europa Digitală”, care deschide accesul la fonduri europene semnificative pentru Republica Moldova.

– Semnarea Memorandumului de înțelegere între Moldova Innovation Technology Park (MITP) și Sharjah Research, Technology and Innovation Park (SRTIP) din Emiratele Arabe Unite, marcând un pas important în cooperarea internațională pentru inovație.

– Prezentarea buletinului de identitate digital, un pas major spre o societate digitală integrată.

Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova (MOLDAC), în contextul digitalizării serviciilor de acreditare optează pentru soluții inteligente, accesibile, sustenabile și inovative.

Share this post