Reprezentantul Băncii Mondiale în vizită de lucru la MOLDAC

Reprezentantul Băncii Mondiale în vizită de lucru la MOLDAC

Astăzi, 22.03.2023, colaboratorii MOLDAC au avut o discuție productivă, cu Directorul Executiv al Unității de Implementare a Proiectului Ameliorarea Competitivității (UIPAC) al Băncii Mondiale, Dl Aureliu CASIAN. Părțile au discutat despre procesul de colaborare prin prisma atingerii obiectivelor MOLDAC și realizarea planului de acțiuni pentru anii 2023-2024.

Directorul MOLDAC, Dl Iurie FRIPTULEAC, a mulțumit, pentru suportul și susținerea, acordată până acum de către Banca Mondială, și a menționat că acestea au generat rezultate pozitive și reale.

La rândul său, Dl Aureliu CASIAN, a exprimat disponibilitatea instituției de a continua cooperarea cu MOLDAC în cadrul proiectului inițiat și axat spre promovarea exportului produselor autohtone pe piața UE.

Discuția a fost concentrată pe următoarele subiecte:

  • digitalizarea procesului de acreditare prin implementarea unui sistem informational care ar conține bazele de date necesare și ar monitoriza în totalitate procesul de acreditare, de la primirea dosarului de la OEC pînă la obținerea certificatului de acreditare;
  • în contextul în care activitatea de acreditare este o activitate specifică, realizarea unor vizite de studii, cu scopul examinării și colectării celor mai bune practice în vederea digitalizării procesului de acreditare;
  • Susținere în procesul de dezvoltare a schemelor noi de acreditare.

Următoarea rundă de discuții a fost planificată pentru perioada 3-7 aprilie.

Share this post