Ședința Comitetului Comun pentru Suport și Dezvoltare la nivel ILAC/IAF

Ședința Comitetului Comun pentru Suport și Dezvoltare la nivel ILAC/IAF

La data de 16 aprilie 2024, în regim online, s-a desfășurat Ședința Comitetului Comun pentru Suport și Dezvoltare (JDSC), în cadrul căreia a participat Dl Iurie FRIPTULEAC Directorul Centrului Național de Acreditare MOLDAC.

Ședința a fost moderată de către: Sharonmae Shirley co-președintele ILAC JDSC și de către Dr Carlos Echeverria co-președintele IAF JDSC și a întrunit peste 120 de persoane din întreaga lume, reprezentanți ai economiilor dezvoltate și în curs de dezvoltare.

În debutul ședinței conducătorii grupurilor de lucru IAF au raportat despre realizările de la ultima ședință, și anume:

  • Ileana Martinez, conducător IAF ISO/IEC 17065 WG a raportat că procedura de revizuire lansată de către ISO CASCO se va finisa în iunie 2024, și a sugerat până atunci participarea activă a tuturor participanților în prezentarea propunerilor de modificare, relevante acestui standard;
  • revizuirea standardului ISO/IEC 17007:2009, în acest sens a fost creat un grup de lucru din 41 de experți internaționali. Grupul și-a început activitatea în decembrie 2023 și se preconizează că ediția nouă a acestui standard să fie publicată în mai 2025;
  • ISO/IEC 17067, perioada planificată pentru revizuire este octombrie 2023 până în septembrie 2025, draftul nu a fost transmis pentru comentarii.

De asemenea, în cadrul ședinței, a fost organizată o instruire cu genericul ”Conștientizarea cerințelor standardului  ISO/IEC 17065”, formator Liliane Somma, Director Executiv OUA (Organismul Național de Acreditare din Urugway).

Share this post