Ședința grupului de lucru la nivel ILAC/IAF a experților în domeniul comunicării

Ședința grupului de lucru la nivel ILAC/IAF a experților în domeniul comunicării

Astăzi la data de 19.03.2024, doamna Alina MATOȘA, responsabil comunicare din cadrul MOLDAC, a participat în cadrul grupului de lucru la nivel ILAC/IAF a experților în domeniul comunicării, care s-a desfășurat online, prin intermediul platformei ZOOM.

Evenimentul a fost moderat de către  Veronica RAMIREZ și Brahim HOULA.

Activitatea s-a axat pe discuții  legate de planificarea evenimentelor consacrate Zilei Mondiale a Acreditării  #WAD2024, celebrată anual pe 9 iunie. Strategiile majore ILAC/IAF în domeniul comunicării pentru ziua Acreditării sunt: elaborarea posterului, broșurii și videoului promoțional.

În cadrul ședinței, au fost discutate mai multe subiecte legate de modul de organizare și gestionare a procesului de comunicare atât în cadrul ILAC/IAF, cât și în cadrul Organismelor de Acreditare membre, și anume: mecanismele din spatele deciziei de a alege o platformă sau alta pentru a furniza anumite tipuri de mesaje și utilizarea mijloacelor creative de comunicare.

Alt aspect abordat a fost legat de fuzionarea organizațiilor internaționale ILAC și IAF – în scopul formării unei Organizații Internaționale Unice pentru Acreditare (GLOBAC) și adoptarea unei strategii de rebrending.

Reieșind din faptul că, Ziua Mondială a Acreditării face referire la un spectru larg de subiecte cu impact asupra economiei naționale, MOLDAC urmează să dezvolte o agendă amplă dedicată acestui eveniment, astfel încât să putem aduna reprezentanții tuturor părților interesate în jurul unei mese rotunde, pentru a discuta subiectele care sunt importante pentru Republica Moldova.

Următoarea întrunire în cadrul Sesiunii Intermediare a ședințelor ILAC/ IAF, este planificată pentru data de 17 aprilie 2024.

Share this post