Ședința Comitetului EA pentru Laboratoare

Ședința Comitetului EA pentru Laboratoare

În perioada 27- 28 martie 2024, doamna Natalia ȘAPOVAL Șefa Direcției Acreditare Laboratoare din cadrul MOLDAC, a participat în cadrul celei de-a  47-a ședință a Comitetului EA pentru Laboratoare (EA Laboratory Committee).

Evenimentul s-a desfășurat în orașul Roma, Italia și a întrunit peste 80 de participanți, reprezentanți din cadrul Organismelor Naționale de Acreditare (NAB) cât și alte părți interesate (Eurolab, Eurachem, EDQM, EURAMET, EEE PR WG, etc).

În cadrul ședinței au fost abordate mai multe subiecte, printre cele mai importante fiind:

  • necesitatea elaborării Ghidului pentru acreditarea eșantionării cât și a Ghidului referitor la flexibil scop pentru furnizorii de încercări de competență;
  • revizuirea documentului INF EA-4/23 „Evaluarea și acreditarea opiniilor și interpretărilor” utilizând ISO/IEC ” 17025;
  • raportarea conducătorilor grupurilor de lucru (TN Food and Feed, Health and CarCare,  Environment, Calibration, PTP/RMP, TFG Biobanking, EEE PT WG, etc)  despre activitatea desfășurată în perioada de la ultimul comitet.

S-a stabilit că următoarea ședință a Comitetului EA pentru Laboratoare se va desfășura în orașul Brussels, Belgia în septembrie 2024.

Share this post