Ziua Mondială a Metrologiei

Ziua Mondială a Metrologiei

Măsurăm astăzi pentru un viitor sustenabil!!!

 

20 Mai este Ziua Mondială a Metrologiei, dată la care celebrăm semnarea Convenției Metrului în anul 1875. Acest tratat a făcut posibilă așezarea bazelor unui sistem mondial de măsurare coerent, esențial pentru descoperirea și inovarea științifică, producția industrială și comerțul mondial, precum și pentru îmbunătățirea calității vieții și protejarea mediului.

Tema Zilei Mondiale a Metrologiei din acest an este sustenabilitatea. Cercetarea în domeniul mediului și elaborarea politicilor de mediu se bazează pe măsurări precise pentru a ne ajuta să înțelegem și să abordăm provocările complexe ale mediului, cum ar fi schimbările climatice, poluarea și epuizarea resurselor.

Ziua Mondială a Metrologiei este o recunoaștere și o apreciere a rezultatelor activității profesionale a specialiștilor din acest domeniu din întreaga lume.  Măsurările exacte, credibile și trasabile sunt prioritare pentru progresul științific și tehnologic, creşterea calităţii produselor şi serviciilor, a siguranţei şi sănătăţii populaţiei şi a protecţiei mediului.

Cu prilejul acestei sărbători, echipa MOLDAC, adresează tuturor specialiștilor din domeniu, înalte aprecieri, progrese profesionale, perseverență și succes în onorabila activitate pe care aceștia o desfășoară zi de zi. La mulți ani!

Share this post