Participarea MOLDAC la sedința grupului de lucru IAF (ABIEG)

Participarea MOLDAC la sedința grupului de lucru IAF (ABIEG)

La data de 21.06.2023, în regim online, sa desfășurat ședința Grupului de schimb de informații IAF OA (ABIEG) la care a participat un reprezentant MOLDAC.

Scopul ședinței IAF ABIEG a fost pregătirea pentru următoarea reuniune care va avea loc la Montreal în noiembrie 2023, precum și discutarea modului în care ABIEG ca forum poate interacționa mai proactiv pentru a discuta asupra problemelor de interes comun sau de preocupare și pentru ajutor reciproc în domenii cheie, diverse și noi pentru acreditare.

Scopul acestei întâlniri virtuale a fost solicitarea contribuțiilor cu privire la identificarea problemelor relevante pentru ABIEG și dezvoltarea unui plan de lucru pentru anul următor,  discuții la subiecte, schimbul de informații și pregătirea către Reuniunea Comună IAF-ILAC care va avea loc în noiembrie 2023 la Montreal, Canada.

În cadrul ședinței au fost discutate și analizate observațiile și preocupările către IAF TC referitor la un document obligatoriu (MD) pentru baza de date IAF, exprimate în cadrul ultimei reuniuni intermediare IAF-ILAC, care a avut loc la Belfast. Au existat unele preocupări exprimate de membrii IAF OA cu privire la acordul de gestionare a datelor OA în ceea ce privește IAF CertSearch.

Share this post