Participarea colaboratorilor MOLDAC la Conferința organizată de către RENAR

Participarea colaboratorilor MOLDAC la Conferința organizată de către RENAR

La data de 13.10.2023, delegația MOLDAC a participat la Conferința organizată de către Organismul Național de Acreditare din România RENAR cu genericul ”ACREDITAREA RENAR, FURNIZOR DE COMPETENȚĂ, ÎNCREDERE ȘI RECUNOAȘTERE”. Evenimentul s-a desfășurat în orașul Brașov, România, și a fost susținută de către Prof. univ. dr. ing. Dr.h.c Fănel IACOBESCU, Președinte al Organismului Național de Acreditare al României, Președinte al Societății Române de Măsurări, Membru al Consiliului General al Confederației Internaționale a Măsurărilor și Membru al Consiliului Director al Organismului național de standardizare – ASRO.

La Conferință a participat Secretarul de Stat al Ministerului Economiei din România, domnul Terente CIUI, care a exprimat susținerea Ministerului Economiei pentru RENAR.

În cadrul evenimentului au avut loc discuții, prezentări și schimb de bune practici ce vizează situația la zi a infrastructurii calității din România.

Participarea la un astfel de eveniment presupune, consolidarea relațiilor dintre MOLDAC și RENAR, familiarizarea cu experiența și situația la zi în domeniul acreditării din țara vecină, România și posibilitatea împărtășirii realizărilor obținute de către MOLDAC în ultimii ani – implementarea cadrului legislativ din domeniu, recunoașterea în spațiu economic european și internațional, etc. În acest sens Directorul MOLDAC domnul Iurie FRIPTULEAC, a făcut o succintă prezentare despre activitatea MOLDAC, punctând cele mai importante realizări.

La eveniment din partea MOLDAC-ului au participat:

  • Iurie FRIPTULEAC, director MOLDAC;
  • Larisa NOVAC, vicedirector;
  • Rodica GONCEAR evaluator șef DA/LAB;
  • Natalia Mihăescu, șefa DA/OCI.

Share this post