Instruirea personalului MOLDAC evaluator extern autorizat pentru schema de acreditare ISO 15189

Instruirea personalului MOLDAC evaluator extern autorizat pentru schema de acreditare ISO 15189

8 octombrie 2024, Chișinău

În conformitate cu cerințele PR-03 privind „Selectarea, instruirea, autorizarea și monitorizarea personalului implicat în procesul de acreditare” și pentru a realiza programul anual de instruire din 2024, MOLDAC a organizat astăzi un curs dedicat evaluatorilor externi autorizați pentru schema de acreditare ISO 15189 Laboratoare Medicale (LM). Cursul, cu genericul „Documente actualizate MOLDAC. Evaluarea implementării și menținerii managementului riscurilor de către LM”, s-a desfășurat online și a fost susținut de formatorii MOLDAC: Dna Larisa NOVAC, Vicedirector, Dna Larisa BOBOC, Șefa Direcției Dezvoltare Acreditare și Dna Natalia ȘAPOVAL, Șefa Direcției Acreditare Laboratoare.

Participanții au beneficiat de sesiuni interactive și activități practice, având ocazia să discute despre:

  • Ultimele modificări ale Documentelor Sistemului de Management MOLDAC, precum și actualizările importante ale documentelor EA/ILAC, inclusiv ILAC P09:01/2024.
  • Recomandări esențiale privind comportamentul și etica evaluatorilor, menite să creeze un climat de încredere.
  • Sugestii pentru completarea raportului de evaluare.
  • Evaluarea implementării și menținerii managementului riscurilor în laboratoarele medicale.

Apreciem interesul și participarea activă a tuturor și vă dorim mult succes în aplicarea cunoștințelor dobândite în activitatea dumneavoastră profesională.

Share this post