Training, organizat în scopul familiarizării cu noua versiune a Documentul EA – 2/17:M 2020 “Acreditarea în scop de notificare”

Training, organizat în scopul familiarizării cu noua versiune a Documentul EA – 2/17:M 2020 “Acreditarea în scop de notificare”

La 14 martie curent, în regim on-line, Cooperarea Europeană pentru Acreditare (EA) a întrunit peste 90 de experți din Organismele Naționale de Acreditare ai țărilor membre, în cadrul unui training, organizat în scopul familiarizării cu noua versiune a Documentul EA – 2/17:M 2020 “Acreditarea în scop de notificare”.

Scopul principal al acestei modificări ține definirea standardelor armonizate preferate pentru acreditarea organismelor notificate. În termen de trei ani de la data publicării, toate organismele notificate acreditate trebuie să implementeze cerințele noii versiuni a documentului EA-2/17:2020.

În cadrul training-lui, reprezentanții grupului de lucru EA „Acreditare pentru Notificare” (AfN) au prezentat detalii și problemele legate de implementarea acestui document.  Cea mai critică problemă este tranziția tuturor organismelor notificate acreditate la standardul armonizat (preferabil) pentru acreditare, așa cum este definit în EA-2/17.

În cadrul cursului de instruire, au fost discutate următoarele subiecte:

  • Prezentarea detaliată de către grupul de lucru EA „Acreditare pentru Notificare” (AfN) a conținutului versiunii noi a documentului EA-2/17:M 2020 Acreditarea în scop de notificare
  • Detalii despre implementarea consecventă a acestei versiuni prin furnizarea unor informații practice
  • Răspunsuri la întrebările adresate în prealabil de către participanții la training

La final, toți participanții la training, au susținut un test on-line, ce ține de aplicarea în practică a subiectelor discutate.

Pentru a face cunoștință cu cerințele documentului EA-2/17, accesați link-ul: https://european-accreditation.org/publications/ea-2-17-m/

Share this post