Întrevedere cu reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova

Întrevedere cu reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova

La data de 6 martie 2023, reprezentanții MOLDAC au avut o întrevedere cu Dna Aurica Butnari, reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. În cadrul întrevederii participanții au discutat despre rezultatele și beneficiile generate pentru MOLDAC de Proiectul EUD, rezultatele activității de consultanță și audit al Sistemului de Management MOLDAC acordată prin intermediul proiectului de către expertul extern în acreditare Tibor CZOCHER (Slovacia).

Totodată, au fost discutate propunerile MOLDAC în vederea continuării implementării proiectului în anul 2023 și oferirea suportului pentru MOLDAC pentru optimizarea Sistemului de management si digitalizarea procesului de acreditare.

Așadar, proiectul va continua să susțină MOLDAC în realizarea obiectivului strategic pentru anul 2023 și anume elaborarea conceptului informațional de digitalizare. implementarea căruia va permite automatizarea procesului de acreditare, crearea și monitorizarea bazelor de date, generarea rapidă a informației și crearea raporturilor statistice.

Reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a salutat rezultatele obținute de către MOLDAC în urma re-evaluării periodice de către Echipa de evaluare EA – Cooperarea europeană pentru acreditare și a asigurat că UE va continua să exploreze posibilități noi de susținere și cooperare.

Share this post