Acreditarea Laboratorului Medical din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică la cerințele standardului international ISO 15189.

Acreditarea Laboratorului Medical din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică la cerințele standardului international ISO 15189.

Ne bucuram ca numarul laboratoarelor medicale, care doresc  sa fie acreditate la cerintele standardului ISO 15189  este in creștere. Familia laboratoarelor medicale acreditate de MOLDAC s-a marit cu un membru.

La data de 27 februarie 2023 a fost înmânat oficial  Certificatul de Acreditare  Laboratorului Medical din cadrul  Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Acreditarea laboratorului medical la cerințele standardului international ISO 15189 conferă:

  • recunoașterea competențelor tehnice a laboratorului;
  • recunoașterea rapoartelor de analize medicale eliberate de către acest laborator de către beneficiarii din țările membre EA;
  • creșterea credibilității rezultatelor eliberate.

MOLDAC salută eforturile depuse de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică pentru rezultatele obținute, dorindu-le în continuare  mentinerea acreditarii  si realizări notabile.

Certificatul de Acreditare și Anexa la Certificatul de Acreditare care contine analizele medicale de laborator, pentru care laboratorul este acreditat le puteți vizualiza accesând linkul:  https://acreditare.md/wp-content/uploads/2023/02/LM-007-din-16.02.2023.pdf

Share this post