Webinar dedicat Blockchain (EBSI)

Webinar dedicat Blockchain (EBSI)

Cooperarea Europeană pentru Acreditare (EA) în colaborare cu Comisia Europeană, în data de 29 februarie 2024, prin intermediul platformei Microsoft Teams, a organizat un webinar dedicat blockchain (European Blockchain Services Infrastructure -EBSI).

Scopul evenimentului a fost proiectarea rolului infrastructurii europene de servicii blockchain (EBSI) în contextul ecosistemului european de certificare.

În cadrul discuției au fost abordate un șir de subiecte importante: rolul potențial al EBSI în facilitarea difuzării în timp real a stării de acreditare a organismelor de evaluare a conformității (OEC), verificarea stării de certificare asociată cu o multitudine de produse și servicii certificate în Uniunea Europeană de către CAB-urile menționate ș.a.
EBSI este o infrastructură publică, susținută de Comisia Europeană și guvernată de statele membre. Funcționează pe bază de tehnologii de ultimă oră, prezentând în mod vizibil acreditări verificabile, portofele digitale și blockchain. În plus, registrul blockchain asigură că odată ce datele sunt înregistrate, acestea nu pot fi modificate fără a lăsa urme, sporind integritatea, responsabilitatea și autenticitatea informațiilor înregistrate. Această tehnologie devine cea mai promițătoare modalitate de a stoca informații publice, cum ar fi chei publice, certificări sau acreditări ale entităților juridice certificate sau acreditate.

Share this post