Ședința Comitetului de Inspecții EA

Ședința Comitetului de Inspecții EA

La 22 martie curent, colaboratorii MOLDAC implicați în acreditarea Organismelor de Inspecție, alături de alți 80 de reprezentanți ai ONA membre EA au participat la cea de-a 43-a Ședință a Comitetului de Inspecții. Ședinta respectivă, organizată on-line, pe platforma Microsoft Team, a fost ultima ședință moderată de către Orbay Evrensevdi (TURKAK),  în calitate de președinte al Comitetului de Inspecții EA.

În cadrul ședinței au fost discutate mai multe subiecte de o importanță majoră și poziția Comitetului Inspecții EA în implementarea cerințelor standardului ISO/IEC 17020:2012 pentru unele domenii țintă:

  • domeniul investigații la locul crimei (CSI) – discuții despre proiectul AFORE;
  • inspecții auto – membrii TFG: Martin Kirbach (DAkkS), Javier Barroso Ares (ENAC), Claudio Boffa (NAB-MALTA), Paul Dax (OLAS) –  au raportat despre ultimele actualizări a documentelor din domeniu și aprobarea termenilor de referință;
  • domeniul emisii de gaze în aer – identificarea cerințelor și mecanismelor comune pentru o inspecție credibilă și independentă (ISO 14034: 2019).

Totodată s-a accentuat necesitatea actualizării planului strategic EA 2025, avînd în vedere unele subiecte importante, care nu au fost incluse anterior în plan.

Următoarea ședință EA IC a fost stabilită pentru luna septembrie 2022, care se va desfășura în format de videoconferința.

Share this post