Ședința Asambleei Generale ILAC

Ședința Asambleei Generale ILAC

La 2 noiembrie 2021 s-a desfășurat cea de-a 25-a ședință a Asambleei Genrale ILAC, la care au participat 340 reprezentanți ai Organismelor de Acreditare din toată lumea.

Reieșind din situația pandemică actuală, ședința s-a desfășurat prin intermediul platformei informaționale ZOOM, iar tot procesul de votare a subiectelor de interes major s-a desfășurat prin intermediul unei platforme de vot automatizat, disponibilă în avans pentru membrii eligibili.

Subiectele discutate în cadrul ședinței au fost axate primordial pe raportarea șefilor Comitetelor tehnice ILAC, reieșind din finisarea sesiunii anuale a ședințelor ILAC. De asemenea, dl.Thomas Facklamb a prezentat o informație referitor la procesul de fuzionare a Organizațiilor Internaționale ILAC și IAF. Reieșind din rezultatele investigațiilor efectuate în acest sens, au fost identificate câteva sectoare de interes care necesită acțiuni, și anume:

  • prelungirea contractului cu organizația NATA – prestatorul de servicii de secretariat în cadrul ILAC;
  • contractarea unui prestator de servicii notariale – în vederea stabilirii circumstanțelor satisfăcătoare de fuzionare a organizațiilor ILAC și IAF astfel, încât acest proces să decurgă cât mai lejer pentru membrii ambelor organizații;
  • stabilirea formulei de calcul a cotizațiilor anuale pentru membri, precum și identificarea unor căi de tranziție la noua formulă, în vederea optimizării procesului de planificare a bugetului pentru membrii ILAC și IAF.

Reamintim că preocesul de fuzionare a organizațiilor internaționale ILAC și IAF este planificat să fie finisat până în decembrie 2023. 

 

Share this post