Masă rotundă – “Cerințele privind producerea și plasarea pe piață a laptelui și produselor lactate. Promovarea pe noi piețe de desfacere”

Masă rotundă – “Cerințele privind producerea și plasarea pe piață a laptelui și produselor lactate. Promovarea pe noi piețe de desfacere”

La data de 25.04.2024, Evaluatorul Șef MOLDAC Rodica GONCEAR, a participat la masa rotundă organizată de către Institutul Național de Standardizare, cu genericul “Cerințele privind producerea și plasarea pe piață a laptelui și produselor lactate. Promovarea pe noi piețe de desfacere”.

Împreună cu invitații la eveniment, au fost discutate aspecte legate de:

  • standardele aferente producerii și plasării pe piața internă și externă a produselor lactate;
  • elementele unui sistem de management al siguranței alimentare. Lapte și produse lactate, produse pe baza de lapte sau produse compuse;
  • cerințe și reglementări naționale și europene privind producția laptelui și a produselor lactate;
  • cerințele privind certificarea produselor alimentare.

În cadrul evenimentului au fost mai multe prezentări, care au scos în evidență probleme esențiale legate de standardizare, siguranța alimentară, certificare, producerea laptelui și a produselor lactate. Participanții au evidențiat soluții inovatoare, subliniind importanța colaborării și respectării legislației naționale și UE în acest domeniu.

Share this post