IAF CertSearch Webinar – bază de date globală unde vor fi stocate informații despre certificările sistemelor de management acreditate

IAF CertSearch Webinar – bază de date globală unde vor fi stocate informații despre certificările sistemelor de management acreditate

Tema: IAF CertSearch Webinar – bază de date globală unde vor fi stocate informații despre certificările sistemelor de management acreditate

 

La data de 29 septembrie 2023, doi colaboratori MOLDAC, au participat la un webinar organizat de către comitetul de gestionare a bazei de date IAF CertSearch pentru Organismele Naționale de Acreditare membre EA.

Evenimentul s-a desfășurat în format online și a întrunit circa 50 de reprezentanți ai Organismelor Naționale de Acreditare member EA.

Webinarul a fost prezidat de către Rajesh Maheshwari președintele DMC IAF și Nigel Johnston administratorul tehnic al bazei de date, care au prezentat:

  • modul în care datele sunt stocate și gestionate;
  • accesul la date;
  • cantitatea de date care poate fi stocată.

Totodată a fost discutat draftul proiectul documentului obligatoriu IAF MD X:IAF, privind stocarea și întreținerea bazei de date IAF CertSearch care în prezent se află la etapa de dezbatere și vot. Documentul vizează noțiuni și termini generali privind punerea în aplicare și gestionarea IAF CertSearch.

Pe măsură ce IAF și membrii săi avansează în domeniul digitalizării, IAF a creat o bază de date globală în care se vor regăsi toate informațiile despre certificările OCsms și OCsmsa acreditate și va oferi un suport semnificativ: autorităților de reglementare, comunității ESG (mediu, societate, guvernare), industriei globale, consumatorilor ș.a. prin creșterea transparenței, încrederii și integrității  activității de evaluare a conformității acreditate.

Organizatorii au asigurat, că toți utilizatorii acestei baze de date vor beneficia de suport tehnic, la necesitate.

Share this post