Atelierul de Lucru dedicat elaborării Notelor Analitice (Policy Briefs)

Atelierul de Lucru dedicat elaborării Notelor Analitice (Policy Briefs)

30 Septembrie 2024

Alina MATOȘA, Responsabil Comunicare în cadrul MOLDAC, a participat la un atelier de lucru organizat cu suportul proiectului „Standarde de calitate pentru creșterea comerțului în țările Parteneriatului Estic” (PTB), dedicat elaborării Notelor Analitice (Policy Briefs).

Evenimentul s-a desfășurat prin intermediul platformei ZOOM și a fost moderat de către, Suzana Lange, consultant PTB.

Atelierul a avut ca scop asigurarea clarității și utilității Notelor Analitice în comparație cu alte instrumente de comunicare, precum rapoartele tehnice sau rapoartele analitice utilizate la moment de către entitățile din domeniul infrastructurii calității. Experții PTB au pregătit cinci proiecte de Note Analitice pe subiecte relevante: Panouri Fotovoltaice, Construcții verzi, Produse electrotehnice, Produse farmaceutice și verificarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Întâlnirea de astăzi s-a concentrat pe subiectul panourilor fotovoltaice și a inclus expertiza și practica utilizării Notelor Analitice ca instrument de comunicare ideal, care ne permit să transpunem subiecte complexe tehnic din infrastructura calității în informații concise și accesibile. Astfel, să ne asigurăm că factorii de decizie sunt bine informați despre problemele și nevoile esențiale.

MOLDAC rămâne angajat în promovarea calității și eficienței mecanismelor de comunicare.

Share this post