Activitate organizată în cadrul Proiectului PTB ”Standarde de calitate pentru creșterea comerțului în țările Parteneriatului Estic”

Activitate organizată în cadrul Proiectului PTB ”Standarde de calitate pentru creșterea comerțului în țările Parteneriatului Estic”

În perioada 18-20 decembrie 2023, la sediul MOLDAC, a fost organizat un curs de instruire cu suportul proiectului Parteneriatul Țărilor Estice, susținut de Institutul Național de Metrologie din Germania (PTB).

Evenimentul a fost divizat în două sesiuni:

  • Cerințele pentru dezvoltarea schemei de acreditare ”ISO/IEC 17021 Evaluarea conformității. Cerințe pentru organisme care efectuează audit și certificare ale sistemelor de management”. Partea 1: Cerințe & ISO 14001 Sisteme de management de mediu. Cerințe cu ghid de utilizare (2 zile);
  • Consultanță în dezvoltarea și implementarea strategiei de digitalizare (1 zi).

Cursului de instruire a fost susținut de către dl Wolfgang Breidenstein, șef Departament Certificare persoane și Sisteme de Management al Organismului Național de Acreditare din Germania DAkkS, și a inclus următoarele subiecte:

  • Informații de bază referitor la ISO/IEC 17021-1:2015;
  • Elemente ale legislației Europene;
  • Aspectele certificării conform ISO 14001;
  • Beneficii pentru industrie, economie și public;
  • Experiența DAkkS.

La eveniment au participat: personal MOLDAC, reprezentanți ai OEC acreditate in domeniul Sisteme de Management, reprezentanti al Autorităților in domeniul mediului.

În sesiunea a 2-a s-a discutat despre strategia de dezvoltare a unui Sistem Digitalizat MOLDAC care va facilita transparența, imparțialitatea și eficiența procesului de acreditare. Au fost prezentări referitor la harta etapelor în dezvoltare a noului Sistem Digital pentru MOLDAC precum și referitor la Sistemul Informațional și experiența DAkkS în domeniul digitalizării procesului de acreditare.

Share this post