Ședința Anuală pentru Acreditare

Ședința Anuală pentru Acreditare

Astăzi, 07.06.2022, reprezentanții Centrului Național de Acreditare MOLDAC au participat la Ședința Anuală pentru Acreditare, organizată în cadrul proiectului „Utilizarea asociațiilor regionale în țările Parteneriatului Estic în domeniul infrastructurii calității” (PTB). Tematica acestei ședințe a fost Competența, rolul și responsabilitatea Evaluatorilor implicați în procesul de Acreditare” practici, schimb de experiență.

Activitatea a fost organizată on-line, prin intermediul platformei ZOOM, și a întrunit peste 21 de reprezentanți din cadrul ONA al țărilor beneficiare a proiectului dat, și anume: Albania, Bosnia și Herțegovina, Ucraina, Armenia, Azerbaidjan, Georgia și Moldova.

În cadrul ședinței au fost abordate mai multe subiecte, printer cele mai importante fiind:

  • Documentele internaționale ce reglementează competența personalului, inclusiv IAF MD 20;
  • Raportarea reprezentantului fiecărui organismului Național de acreditare prezent la ședință, prin intermediul unei scurte prezentări a modului de abordare și menținere a competenței, rolul și responsabilitățile personalului implicat în procesul de acreditare.

Spre final, în cadrul unui dialog interactiv, alături de expertul Thomas Facklam, și moderatoarea ședinței doamna  Rozsa Ring, participanții la ședință, au discutat mai multe subiecte relevante, sugestii utile din practică.

Share this post