IAF CertSearch Webinar

IAF CertSearch Webinar

Pe 25 septembrie 2024, colaboratorii Centrului Național de Acreditare (MOLDAC) au participat la un webinar organizat online de către administratorii platformei IAF CertSearch. Acest webinar, a avut ca scop, acordarea asistenței tehnice Organismelor Naționale de Acreditare și Organismelor de Certificare a Sistemelor de Management, oferind suport în vederea  utilizării eficiente a platformei IAF CertSearch.

IAF CertSearch reprezintă o bază de date globală, care centralizează informațiile despre certificările OCsm și OCsmsa acreditate, facilitând astfel un proces simplu și transparent de verificare a certificatelor. Toate informațiile referitoare la validitatea unui certificat emis de un organism de certificare acreditat și despre recunoașterea acestuia în cadrul IAF MLA pot fi accesate la linkul: www.iafcertsearch.org.

Începând cu 26 octombrie 2024, toate Organismele de Certificare a Sistemelor de Management (OCsm) acreditate vor fi evaluate de către MOLDAC pentru a se asigura conformitatea cu cerințele documentului IAF MD 28:2023 Mandatory Document for Uploading and Maintaining Data to the IAF Database.

Conform acestui document, responsabilitățile sunt gestionate astfel:

  1. MOLDAC: este responsabil pentru alimentarea bazei de date IAF cu informații despre OCsm acreditate, în conformitate cu cerințele ISO/IEC 17021-1.
  2. OCsm acreditate: responsabilă de a alimenta baza de date IAF cu informații referitoare la certificatele de conformitate eliberate.
  3. Activarea statutului de participant: OEC acreditate sunt obligate să completeze informațiile privind certificările imediat după primirea link-ului de activare de la MOLDAC pentru baza de date IAF CertSearch.
  4. Asistență tehnică: IAF oferă cunoștințe esențiale privind funcționalitatea și regulile de utilizare a platformei IAF CertSearch, sub formă de instruiri, organizate în a patra săptămână a fiecărei luni.

Pentru înregistrare la instruirile organizate de către IAF CertSearch accesați link-ul: https://iaf.nu/en/iaf-certsearch-monthly-webinars/

Share this post