Semnarea acordului de colaborare dintre Institutul Național de Standardizare (ISM) și Centrul Naţional de Acreditare din Republica Moldova (MOLDAC)

Semnarea acordului de colaborare dintre Institutul Național de Standardizare (ISM) și Centrul Naţional de Acreditare din Republica Moldova (MOLDAC)

12 iunie 2024, Institutul Național de Standardizare (ISM) și Centrul Naţional de Acreditare din Republica Moldova (MOLDAC) au semnat un Acord de colaborare. Documentul a fost semnat de către Adrian BUNDUC, Director interimar al ISM și Iurie FRIPTULEAC, Directorul MOLDAC.

Scopul Acordului constă în realizarea unei cooperări mai strânse și a unui schimb de informații mai eficient în vederea dezvoltării Sistemului Național de Acreditare și Evaluare a Conformității și a Sistemului Național de Standardizare, în conformitate cu practicele europene și internaționale.

Potrivit prevederilor Acordului de colaborare, vor avea loc întâlniri periodice la nivelul conducerii autorităților sau a structurilor din subordine, în vederea creării grupurilor de lucru mixte, organizarea în comun a seminarelor , workshop-urilor, trainig-urilor, planificarea și organizarea unor acțiuni comune, printre care, promovarea activității de standardizare și acreditare prin elaborarea de spoturi informaționale, broșuri și alte acțiuni de interes comun.

Directorul MOLDAC, Iurie FRIPTULEAC a menționat importanța consolidării capacităților instituțiilor pentru trecerea la o societate și o economie cât mai durabilă prin asigurarea consumatorilor cu produse conforme și sigure și promovarea unei politici comune în domeniul standardizării și acreditării.

Acordul va constitui un instrument eficient de colaborare și va contribui la dezvoltarea și intensificarea  relațiilor dintre aceste instituții pe mai multe filiere.

Share this post