Ședința grupului de lucru a experților în comunicare la nivel IAF/ILAC

Ședința grupului de lucru a experților în comunicare la nivel IAF/ILAC

La data de 17 aprilie 2024, Alina MATOȘA Responsabil Comunicare în cadrul Centrului Național de Acreditare (MOLDAC), a participat în cadrul grupului de lucru la nivel ILAC/IAF a experților în domeniul comunicării.

Evenimentul s-a desfășurat online, prin intermediul platformei ZOOM și a întrunit peste 60 de experți în comunicare din Organismele Naționale de Acreditare semnatare al acordurilor de recunoaștere ILAC – MRA și IAF – MLA.

Discuțiile primordial s-au axat pe modul de desfășurare și organizare a activităților legate de Ziua Mondială a Acreditării (#WAD2024), cu scopul dezvoltării unei strategii unice de comunicare.

Anul acesta genericul #WAD2024 este Empowering Tomorrow and Shaping the Future, consacrată rolului acreditării în consolidarea și modelarea viitorului și își propune să atragă atenție asupra modului în care acreditarea conferă încredere în noile tehnologii, digitalizare pe măsură ce lumea utilizează tot mai des Inteligența Artificială.

Participanții la grupul de lucru au făcut schimb de idei și informații care pot servi ca modele pentru creare de conținut inclusiv cu utilizarea inteligenței artificiale (Canva, Rainway, superhuman.ai etc.).

Alte subiecte abordate în cadrul evenimentului au fost:

  • Ultimele rectificări a draftului broșurei;
  • Pregătirea materialului promoțional Organizației Internaționale Unice pentru Acreditare (GLOBAC) și adoptarea unei strategii de rebrending;
  • Logoul CLOBAC -prezentarea rezultatelor sondajului de opinii;
  • Prezentarea intranetului ILAC/IAF;
  • Prezentarea programelor cu utilizarea inteligenței artificiale utilizate în domeniul acreditării.

Pentru a afla mai multe informații despre activitatea, beneficiile și noutățile din lumea acreditării accesați linkurile:  https://iaf.nu/en/iafnews/ și https://ilac.org/

Share this post