print
Ziua Mondială a Calității 2017 cu genericul ”Celebrating Everyday Leadership”
09.11.2017
1130

În acest an, la 9 noiembrie 2017, este sărbătorită Ziua Mondială a Calității. În lumea întreagă, în această zi sunt organizate mese rotunde, workshop-uri și alte activități dedicate genericului propus: "Celebrăm liderii de zi cu zi".

Reprezentanții Centrului Național de Acreditare din Republica Moldova, alături de colegii ce fac parte din domeniul infrastructurii calității, au participat la Simpozionul Științific dedicat Zilei Mondiale a Calității, Organizat în incinta Academiei de Studii Economice din Republica Moldova (ASEM), Facultatea Business și Administrarea Afacerilor, în cadrul căruia au fost puse în discuție diferite subiecte ce țin de "calitate". La simpozionul menționat au fost invitați atît reprezentanți ai părților interesate din domeniul infrastructurii calității, cît și studenți ai ASEM, care au fost activi adresând întrebări raportorilor.

Concomitent și reprezentații MOLDAC au venit cu o prezentare privind rolul acreditării în lanțul calității. totodată, MOLDAC a informat cei prezenți referitor la rezultatele obținute, și anume:

  1. Semnarea Acordului de Recunoaștere Bilaterală cu Cooperarea Europeană pentru Acreditare (EA BLA)
  2. Semnarea Acordului de Recunoaștere Reciprocă cu Cooperarea Internațională pentru Acreditarea Laboratoarelor (ILAC MRA)

Printre alte subiecte discutate, au fost și următoarele:

  • Activitatea de standardizare la nivel național: noutăți și perspective (Aurica Butnari, ISM),
  • Metrologia în Republica Moldova. Realizări și perspective ale Institutului Național de Metrologie (Alexandra Crudu, INM),
  • Aspecte în gestiunea companiilor de certificare sisteme de management (Gheorghe Țurcanu, OC ”SIMCert”),
  • APC Supravegherea pieței pentru a spori calitatea (Nicolai Olărașu, APC).  

În acest context, dat fiind faptul că numai prin calitate putem obține obiectivele propuse, echipa Centrului Național de Acreditare MOLDAC vine cu un mesaj de felicitare, și Vă dorește succese mari și realizări frumoase în domeniul calității, deoarece este bine știut că numai produsele de calitate fabricate în Republica Moldova vor fi plasate pe piețele internaționale.

Tel +373 22 210 316
Fax +373 22 210 316
Copyright © 2019 Centrul Naţional de Acreditare Toate drepturile rezervate.