print
Desfășurarea activităților Consiliului Euro-Asiatic de Standardizare, Metrologie și Certificare (EASC)
16.10.2017
975

În perioada 12-14 octombrie curent, la Chișinău, a avut loc cea de-a 40-a ședință a Comitetului tehnico-științific privind evaluarea conformității, a 40-a ședință a Comitetului tehnico-științific pentru acreditare, precum și a 7-a reuniune a Grupului de lucru privind înființarea Organizației Regionale pentru Acreditare.

În cadrul ședințelor respective a fost elaborat proiectul Acordului privind eliminarea barierelor tehnice din calea comerțului dintre țările Comunității Statelor Independente, de asemenea fiind introduse unele concepte actuale în Acordul privind recfunoașterea reciprocă a acreditării Organismelor de Evaluare a Conformității (OEC).

La ședințele respective au participat 19 reprezentanți ai țărilor membre CSI, precum Federația Rusă, Belarus, Ucraina, Kazahstan, Armenia, Tadjikistan, Uzbekistan. Delegația Republicii Moldova a fost constituită din 10 reprezentanți ai diverselor structuri, cum ar fi: Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova (MOLDAC), Asociația Patronală Profesională în domeniul Metrologiei și Calității Produselor, precum și Directorii Organismelor de Evaluare a Conformității din domeniile vizate.

Deciziile luate în cadrul ședințelor Comitetelor tehnico-științifice menționate vor avea un impact benefic asupra agenților economici din Republica Moldova și va permite ca produsele/ serviciile autohtone să concureze pe piețele țărilor membre a CSI, care au semnat Acordul privind eliminarea barierelor tehnice din calea comerțului.

 

 

Tel +373 22 210 316
Fax +373 22 210 316
Copyright © 2019 Centrul Naţional de Acreditare Toate drepturile rezervate.