print
Participarea reprezentanților MOLDAC în cadrul activităților EA: ședința Comitetului Laboratoare EA
29.09.2017 - 16.10.2017
799

În perioada 25-27 septembrie curent, la Berlin (Germania) a avut loc cea de-a 34-a ședință a Comitetului Laboratoare al Cooperării Europene pentru Acreditare EA LC, la care a participat și reprezentantul Centrului Național de Acreditare din Republica Moldova MOLDAC.

În cadrul ședinței au fost discutate mai multe subiecte, unele fiind expuse mai jos:

 • Stategia EA 2025: a fost desemnat un grupul de lucru (TFG) pentru analiza și identificarea domeniilor critice, pentru a fi armonizate cu scopul definirii clare a activităților supuse acreditării pentru schemele noi;
 • Raportul Grupului de Lucru EEE-PT: EA LC a numit componența Grupului de Management, împuternicit pentru a analiza rezultatele studiului privind utilizarea documentului EA-4/18, care a fost remis de grupul menționat. Raportul Grupului de Management selectat va fi remis ulterior membrilor grupului de lucru, pînă la ședința din noiembrie 2017.
 • Raportul EURACHEM: EA LC a acceptat reconsiderarea documentului EA-4/14 "Selectarea și utilizarea Materialelor de Referință" drept document EA separat, în timp ce "documentul-oglindă" EURACHEM privind "Selectarea și Utilizarea Materialelor de Referință" să fie disponibil pentru revizuire.
 • Selectarea membrilor Grupului de Management al EA LC:

 1. Trevor THOMPSON (UKAS) - Vice Președinte și Convocator a Rețelei Tehnice în domeniul Etalonărilor,
 2. Ursula ELLERBECK (DAkks) - Convocator a Rețelei tehncie în domeniul Mediului,
 3. Ioannis SITARAS (ESYD) - Convocator a Rețelei tehncie în domeniul Produse alimentare/ Alimentație
 4. Pavel NOSEK (CAI) - Convocator a Rețelei tehncie în domeniul Criminalistic,
 5. Sergio GUZZI (ACCREDIA) - Convocator a Rețelei tehncie în domeniul PTP/RMP,
 6. Kondylia SOTIRIOU (ESYD) și Ludmila MARINA (LATAK) - în calitate de Co-Convocatori a Rețelei tehncie în domeniul mecanică, electrică, construcții și bunuri de consum,
 7. Rolf STRAUB (SAS) - Convocator a Grupului de Lucru în domeniul Sănătății.

Următoarea ședință a Comitetului Laboratoare EA LC va fi găzduită de ENAC, Organismul Național de Acreditare din Spania. Ședința va avea loc în perioada 14-15 martie 2018, la Madrid. 

Tel +373 22 210 316
Fax +373 22 210 316
Copyright © 2020 Centrul Naţional de Acreditare Toate drepturile rezervate.