Prima   |  Comunicate de presă | Participarea reprezentanților MOLDAC la ședința Comitetului de Armonizare Orizontală al EA

Participarea reprezentanților MOLDAC la ședința Comitetului de Armonizare Orizontală al EA

  imprimare
21.09.2018   417 

Sesiunea de toamnă a Comitetului Armonizării Orizontale al Cooperării Europene pentru Acreditare s-a desfășurat în perioada 18-19 septembrie 2018, la Brussels (Belgia). La ședință au participat 51 de persoane, reprezentanți ai 38 Organisme de Acreditare, printre care și Vicedirectorul MOLDAC.

Pe orginea de zi a ședinței au fost numeroase subiecte, printre cele mai importante fiind următoarele:

  • Conceptul "One Voice": în timpul ședinței anterioare din sesiunea de primăvară, a fost proiectat un document EA-1/23 privind Politica privind vorbirea "cu o singură voce". În octombrie urmează ca proiectul acestui document să fie distribuit pentru comentarii pentru o perioadă de 2 luni.
  • Dezvoltarea procesului pentru managementul domeniilor și schemelor de acreditare existente: în acest sens urmează a fi elaborat un document de către un grup de lucru care operează Strategia EA. Membrii EA au căzut de acord că eforturile în acest sens trebuie concentrate asupra scehmelor operate la nivelul 3 și 4 MLA și nu mai jos. Acest subiect urmează să mai fie discutat în cadrul ședinței din martie 2019.
  • Revizuirea documentului EA-3/01 pivind Condițiile EA de utilizare a Simbolului de Acreditare, referinței la acreditare și referinței la statutul de semnatar EA MLA: pentru revizuirea acestui document a fost creat un grup de lucru. În rezultatul revizuirii, documentul trebuie să răspundă la 5 întrebări stabilite în comun de membrii EA HHC.

Următoarea ședință a Comitetului de Armonizare Orizontală urmează să se desfășoare în perioada 12-13 martie 2019.

 
Arrow Prev

 

 

MOLDAC este semnatar 
EA-BLA pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții, certificare produse, certificare sisteme de management.

                    

MOLDAC este semnatar
ILAC-MRA
 pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții.

                    

MOLDAC este semnatar 
IAF-MLA
 pentru certificare produse, certificare sisteme de management 

Arrow Next
Adresa:
Vasile Alecsandri 1. Oficiul 205, MD 2009, Chisinau, Moldova
Email: acreditare@moldac.gov.md
+373 22 210 316
+373 22 210 316
Creat de BRAND.MD     Total vizitatori: 752341 | ieri: 826 | azi: 500 | Online: 8
Servicii
Selectează culoarea