Prima   |  Comunicate de presă | Participarea reprezentanților MOLDAC în cadrul instruirilor organizate de EA

Participarea reprezentanților MOLDAC în cadrul instruirilor organizate de EA

  imprimare
30.01.2018   625 

În urma revizuirii standardului internațional ISO/IEC 17025 pentru laboratoarele de încercări și etalonări, publicat la 30 noiembrie 2017, Cooperarea Europeană pentru Acreditare EA a organizat două sedințe consecutive pentru reprezentanții Organismelor de Acreditare membre EA, pentru a evidenția și a împărtăși modalitatea de înțelegere a certințelor revizuite prevăzute de noua versiune a standardului ISO/IEC 17025:2017.

Cursul de instruire respectiv, conceput pentru armonizarea tranziției, a fost planificat de Comitetul Laboratoare al EA, în baza necesităților expuse de membrii EA pe parcursul ședințelor anterioare ale EA LC. Activitățile prevăzute în Agendă au fost conduse de Dr. Ursula Ellerbeck, Șef Departament în cadrul DAkkS (Germania) și de dl. Trevor Thompson, Șef Direcție Operații și Suport în cadrul UKAS (Marea Britanie).

Scopul cursului respectiv a fost de a sprijini personalul organismelor de acreditare în pregătirea pentru evaluarea laboratoarelor, într-un mod armonizat în cadrul regiunii EA, precum și au fost  discutate concepte fundamentale, cu scopul de a oferi participanților o înțelegere mai bună a modificărilor recente.

Reprezentanții MOLDAC care au participat în cadrul ședințelor respective, urmează să adopte practicile preluate de la cursul de instruire, pentru a ajusta cursurile de instruire MOLDAC la cerințele noi ale standardului ISO/IEC 17025.

 
Arrow Prev

 

 

MOLDAC este semnatar 
EA-BLA pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții, certificare produse, certificare sisteme de management.

                    

MOLDAC este semnatar
ILAC-MRA
 pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții.

                    

MOLDAC este semnatar 
IAF-MLA
 pentru certificare produse, certificare sisteme de management 

Arrow Next
Adresa:
Vasile Alecsandri 1. Oficiul 205, MD 2009, Chisinau, Moldova
Email: acreditare@moldac.gov.md
+373 22 210 316
+373 22 210 316
Creat de BRAND.MD     Total vizitatori: 750034 | ieri: 346 | azi: 424 | Online: 7
Servicii
Selectează culoarea