Prima   |  Comunicate de presă | CONFERINŢA DE LANSARE A PROIECTULUI “ Suport pentru Infrastructura Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

CONFERINŢA DE LANSARE A PROIECTULUI “ Suport pentru Infrastructura Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”

  imprimare
05.02.2018   1163 

La 2 februarie 2018 a avut loc Conferința de lansare a proiectului “Suport pentru Infrastructura Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova”. La Conferința au fost participat: Ambasador UE dl Peter Michalko, Ministru al Economiei și Infrastructurii dl Chiril Gaburici, Secretar de Stat dna Iuliana Drăgălin în calitate de Moderator, precum și reprezentanții proiectului alături de beneficiarii din domeniul infrastructurii (Ministerul Economiei și Infrastructurii, MOLDAC, ISM, INM, CMAC, CT SIC, APCSP, Agenția pentru Supravegherea Tehnică); cât și reprezentanți ai sectorului de afaceri din Republica Moldova.

Conferința a fost deschisă de către dl Chiril Gaburici care a subliniat importanța majoră a procesului de implementare a acordului de liber schimb dintre UE și RM. Dl Ministru a menționat necesitatea realizării obiectivelor infrastructurii precum și a proiectului, care vor duce la crearea celor mai bune condiții pentru sectorul de afaceri, noilor locuri de muncă și reducerea numărului al actelor de reglementare, actelor permisive, organelor de control și alte.

Ambasadorul UE în Republica Moldova dl. Peter Michalko a salutat organizarea acestui proiect care reprezintă o continuare a unui șir de alte proiecte europene. Totodată dl Ambasador a constatat necesitatea ajustării infrastructurii calității care va avea un impact pozitiv asupra calității produselor și ulterior va rezulta în creșterea economică.

Reprezentanții Proiectului (dl William Winning – Șef Coordonator de Echipă, dl Ioannis Zervas – Expert Dezvoltare Business, dl Evangelos Vardakas – Expert Infrastructura Calității, dl Svetlozar Tolev – Expert Supravegherea Pieței), au prezentat pe scurt structura și obiectivele proiectului, precum și rezultatele obținute în cadrul etapei de începere.

La finele conferinței, dna Speranța Olaru, coordonator din partea Delegației Uniunii Europene a exprimat sentimentul de satisfacere cu rezultatele deja obținute ale agențiilor beneficiarilor și le-a dorit mult succes în continuare. 

 
Arrow Prev

 

 

MOLDAC este semnatar 
EA-BLA pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții, certificare produse, certificare sisteme de management.

                    

MOLDAC este semnatar
ILAC-MRA
 pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții.

                    

MOLDAC este semnatar 
IAF-MLA
 pentru certificare produse, certificare sisteme de management 

Arrow Next
Adresa:
Vasile Alecsandri 1. Oficiul 205, MD 2009, Chisinau, Moldova
Email: acreditare@moldac.gov.md
+373 22 210 316
+373 22 210 316
Creat de BRAND.MD     Total vizitatori: 750045 | ieri: 346 | azi: 434 | Online: 3
Servicii
Selectează culoarea