Prima   |  Comunicate de presă | Desfășurarea activităților Consiliului Euro-Asiatic de Standardizare, Metrologie și Certificare (EASC)

Desfășurarea activităților Consiliului Euro-Asiatic de Standardizare, Metrologie și Certificare (EASC)

  imprimare
16.10.2017   1018 

În perioada 12-14 octombrie curent, la Chișinău, a avut loc cea de-a 40-a ședință a Comitetului tehnico-științific privind evaluarea conformității, a 40-a ședință a Comitetului tehnico-științific pentru acreditare, precum și a 7-a reuniune a Grupului de lucru privind înființarea Organizației Regionale pentru Acreditare.

În cadrul ședințelor respective a fost elaborat proiectul Acordului privind eliminarea barierelor tehnice din calea comerțului dintre țările Comunității Statelor Independente, de asemenea fiind introduse unele concepte actuale în Acordul privind recfunoașterea reciprocă a acreditării Organismelor de Evaluare a Conformității (OEC).

La ședințele respective au participat 19 reprezentanți ai țărilor membre CSI, precum Federația Rusă, Belarus, Ucraina, Kazahstan, Armenia, Tadjikistan, Uzbekistan. Delegația Republicii Moldova a fost constituită din 10 reprezentanți ai diverselor structuri, cum ar fi: Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova (MOLDAC), Asociația Patronală Profesională în domeniul Metrologiei și Calității Produselor, precum și Directorii Organismelor de Evaluare a Conformității din domeniile vizate.

Deciziile luate în cadrul ședințelor Comitetelor tehnico-științifice menționate vor avea un impact benefic asupra agenților economici din Republica Moldova și va permite ca produsele/ serviciile autohtone să concureze pe piețele țărilor membre a CSI, care au semnat Acordul privind eliminarea barierelor tehnice din calea comerțului.

 

 

 
Arrow Prev

 

 

MOLDAC este semnatar 
EA-BLA pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții, certificare produse, certificare sisteme de management.

                    

MOLDAC este semnatar
ILAC-MRA
 pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții.

                    

MOLDAC este semnatar 
IAF-MLA
 pentru certificare produse, certificare sisteme de management 

Arrow Next
Adresa:
Vasile Alecsandri 1. Oficiul 205, MD 2009, Chisinau, Moldova
Email: acreditare@moldac.gov.md
+373 22 210 316
+373 22 210 316
Creat de BRAND.MD     Total vizitatori: 753566 | ieri: 644 | azi: 104 | Online: 5
Servicii
Selectează culoarea