Prima   |  Comunicate de presă | CONFERINŢA DE ÎNCHIDERE A PROIECTULUI TWINNING “Consolidarea capacităţilor Centrului de Acreditare în domeniul Evaluării Conformităţii Produselor al Republicii Moldova”

CONFERINŢA DE ÎNCHIDERE A PROIECTULUI TWINNING “Consolidarea capacităţilor Centrului de Acreditare în domeniul Evaluării Conformităţii Produselor al Republicii Moldova”

  imprimare
18.09.2014   1114 

La 17 septembrie 2014 a avut loc Conferinţa de închidere a proiectului Twinning “Consolidarea capacităţilor Centrului de Acreditare în domeniul  Evaluării Conformităţii Produselor al Republicii Moldova”. La Conferinţă au participat: ambasadorul UE în Republica Moldova dl. Pirkka Tapiola, ambasadorul Olandei în România şi Republica Moldova dl. Matthijs van Bonzel, ambasadorul Suediei în Republica Moldova dna. Ingrid Tersman cît şi reprezentanţi ai autorităţilor Organismelor de Evaluare a Conformităţii şi alte instituţii în total circa 60 persoane.

Conferinţa a fost deschisă de dl. Octavian Calmîc Vice Ministru al Economiei care a menţionat importanţa obiectivului proiectului şi a realizărilor acestuia în contextul acordului de liber schimb DCFTA.

Ambasadorul UE în Republica Moldova dl. Pirkka Tapiola a menţionat că devenirea de către MOLDAC semnatar al Acordului EA MLA va da posibilitatea de a asigura încrederea în produsele moldoveneşti pe piaţa UE şi totodată va crea premize pentru plasarea produselor sigure pe piaţa autohtonă. A fost menţionat totodată că disponibilitatea Comisiei Europene pentru un nou proiect în care va fi inclus şi domeniul acreditării.

Ambasadorul Suediei în Republica Moldova dna. Ingrid Tersman a menţionat faptul că efortul managementului MOLDAC în cadrul proiectului a contribuit la eficientizarea activităţilor  experţilor din SWEDAC care au activat în proiect.

Ambasadorul Olandei în România şi Republica Moldova dl. Matthijs van Bonzel a menţionat metamorfoza care a avut loc în MOLDAC de a deveni mai orientat spre mediul de afaceri.

În raportul dnei. Eugenia Spoiala Director MOLDAC şi a Consilierului rezidenţial al proiectului dna Daniela-Elena Clejanu au fost trecute în revistă realizările proiectului printre care cea mai importantă fiind depunerea cererii la 18.12.2014 de către MOLDAC la Secretariatul EA de a deveni semnatar al Acordului de Recunoaştere  EA MLA.

Participanţii la Conferinţă au menţionat importanţa armonizării a întreg sistemului infrastructurii calităţii din Moldova cu cel din UE.

În cuvîntul de încheiere dl. Octavian Calmîc a menţionat că încheierea proiectului nu este  un sfîrşit dar e un început pentru calea pe care o are de parcurs atît MOLDAC cît şi alte Instituţii din domeniul Infrastructurii Calităţii pentru ca produsele moldoveneşti să poată fi plasate pe piaţa UE.

 
Arrow Prev

 

 

MOLDAC este semnatar 
EA-BLA pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții, certificare produse, certificare sisteme de management.

                    

MOLDAC este semnatar
ILAC-MRA
 pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții.

                    

MOLDAC este semnatar 
IAF-MLA
 pentru certificare produse, certificare sisteme de management 

Arrow Next
Adresa:
Vasile Alecsandri 1. Oficiul 205, MD 2009, Chisinau, Moldova
Email: acreditare@moldac.gov.md
+373 22 210 316
+373 22 210 316
Creat de BRAND.MD     Total vizitatori: 769610 | ieri: 327 | azi: 158 | Online: 12
Servicii
Selectează culoarea