Prima   |  Comunicate de presă | ,,Președintele Cooperării Europene pentru Acreditare Dr. Thomas Facklam a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova”

,,Președintele Cooperării Europene pentru Acreditare Dr. Thomas Facklam a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova”

  imprimare
07.08.2014   2205 

La invitaţia Directorului MOLDAC Eugenia Spoială, în perioada 28 – 29 iulie, Președintele Cooperării Europene pentru Acreditare, Directorul Organismului Național de Acreditare din Germania (DAKKS) Dr. Thomas Facklam s-a aflat în Chișinău cu o vizită de lucru. Agenda evenimentului a inclus un șir de activități, printre care şi masa rotundă cu părțile interesate (autorități, instituții, organisme de evaluare a conformității), în cadrul căreia preşedintele EA a prezentat o amplă informaţie despre Cooperarea Europeană de Acreditare şi beneficiile acordului EA MLA. Preşedintele EA a menţionat că în UE se aplică principii comune de acreditare care asigură uniformitatea atît a cerinţelor şi principiilor cît şi a practicilor de acreditare şi evaluare a conformităţii în tot spaţiul UE. A fost menţionat totodată că acreditarea este o activitate de autoritate publică, fapt ce impune asigurarea transparenţei întreg procesului de acreditare. Dl Facklam a răspuns la un şir de întrebări înaintate de participanţii mesei rotunde. În cadrul întîlnirii cu personalul MOLDAC Dl Facklam şi-a expus aprecierea din partea sa a faptului că MOLDAC se pregăteşte pentru a deveni semnatar EA MLA.Preşedintele EA a vizitat deasemenea şi Laboratorul de testare a băuturilor alcoolice din cadrul Î.S. „Centrul Naţional de Verificare a Calităţii Producţiei Alcoolice”, în cadrul căreia a făcut cunoştinţă cu nivelul de dotare al laboratorului şi a discutat cu specialiştii din cadrul centrului.


La sfîrşitul vizitei Dl Facklam a acordat un interviu ziarului Экономическое обозрение, în care a menţionat: „ Система аккредитации Республики Молдова в целом соответствует международным и европейским стандартам. Национальный орган по Аккредитации MOLDAC достаточно хорошо организован и профессионально осуществляет свою работу и практически готов к оценке для подписания Договора о взаимном признании ЕА МLA ”.

 

 
Arrow Prev

 

 

MOLDAC este semnatar 
EA-BLA pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții, certificare produse, certificare sisteme de management.

                    

MOLDAC este semnatar
ILAC-MRA
 pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții.

                    

MOLDAC este semnatar 
IAF-MLA
 pentru certificare produse, certificare sisteme de management 

Arrow Next
Adresa:
Vasile Alecsandri 1. Oficiul 205, MD 2009, Chisinau, Moldova
Email: acreditare@moldac.gov.md
+373 22 210 316
+373 22 210 316
Creat de BRAND.MD     Total vizitatori: 769602 | ieri: 327 | azi: 150 | Online: 4
Servicii
Selectează culoarea