Prima   |  Comunicate de presă | Declaratia comuna a Presedintilor ILAC si IAF

Declaratia comuna a Presedintilor ILAC si IAF

  imprimare
06.06.2014   2172 

Declaratia Comuna a lui Randy Dougherty, Presedinte IAF 

si a lui Peter Unger, Presedinte ILAC

Acreditare : Generarea încrederii in furnizarea de energie

 

Ziua Mondială a acreditării va fi marcată pe 09 iunie 2014 . În acest an se va concentra pe rolul pe care il are acreditarea pentru a genera încredere in furnizarea de energie. Furnizarea de energie cuprinde încercările de a satisface nevoile populației actuale de pe glob, fără a afecta negativ generațiile viitoare . Aceasta implică extracția, transportul, generarea, distribuirea și stocarea resurselor energetice.

În primul rând, este imperativ sa reflectam asupra importanței furnizării de energie. Energia este o necesitate adesea trecută cu vederea pentru sarcinile și activitățile de zi cu zi. Societatea a devenit puternic dependentă de confortul și de luxul care se obține prin exploatarea energiei . În plus, numărul de gospodării și companii care utilizează energie va continua să crească pe măsură ce lumea devine mai industrializată.

Odata cu cresterea cererii de energie, metodele pentru exploatarea, stocarea și distributia de energie trebuie să fie imbunatatite. Există o presiune imensă pentru toate părțile responsabile cu privire la  implementarea imediata a acestor metode. Cu toate acestea, este în interesul tuturor sa se verifice că aceste metodologii sunt sigure. Autoritățile de reglementare au sarcina unei furnizari eficiente a energiei  precum și asigurarii securitatii utilizatorilor finali. Acest lucru este realizat în parte prin impunerea acreditarii laboratoarelor, organismelor de inspecție și a organismelor de certificare.

Mai exact, laboratoarele  sunt folosite pentru a identifica performanța dispozitivelor utilizate în exploatarea și, periodic, în distribuirea și monitorizarea atît a energiei tradiționale cît și a celei regenerabile. Incercarile de laborator sunt folosite pentru a verifica puritatea și calitatea combustibililor. Acestea sunt deasemenea  fundamentale pentru demonstrarea noilor tehnologii, cum ar fi energia mareelor ​​și cea eoliana ( sau solara ). Inspecțiile de siguranță se efectuează la o serie de instalații utilizate pentru generarea de energie, de la centralele electrice pe bază de cărbune pînă la centralele nucleare si eoliene.

Furnizorii de energie sunt certificați pentru a demonstra că procesele și procedurile lor sunt adecvate și pentru a-si declara masurile pentru protectia mediului. La rândul său, certificarea la cerințele standardului  ISO 50001 poate ajuta companiile la  îmbunătățirea performanței legate de energie și de a identifica oportunități de reducere a pierderilor energetice.

Intr-un final, acreditarea laboratoarelor, a organismelor de inspecție și a organismelor de certificare ofera asigurari pentru consumatori, companii, guvern și autoritățile de reglementare. Prin procesele de standardizare și de reglementare, împreună cu cel de acreditare, consumatorii și companiile sunt asigurati că achizitioneaza un produs de calitate, care este sigur, poate fi utilizate pentru scopul intentionat și îndeplinește obiectivele de eficiență energetică .

Cum facem acest lucru în mod eficace? Cum știm ce este bine și ce este rău ? Incercarile , inspecțiile și certificarea  sunt modalități de a se asigura că se face o delimitare clara între metodologiile și activitățile bune si cele rele cu privire la furnizarea de energie . Acreditarea organismelor  care desfășoară aceste activități asigură o abordare consecventă și de încredere, care la rândul său va conduce la o industrie care să răspunda necesitatilor consumatorului si cerințelor de mediu.

Laboratoarele, organismele  de inspecție și organismele de certificare care mențin acreditarea furnizata de semnatari  ai aranjamentului  ILAC și / sau IAF beneficiaza de procese de acreditare verificate in mod aprofundat. Ca semnatare ale acestor acorduri , organismele de acreditare se  consideră reciproc echivalente. Barierele comerciale sunt reduse prin eforturile și activitățile acestor acorduri , deoarece acestea generează încredere în produsul final. Rezultatele incercarilor, inspecțiilor  și certificărilor, genereaza atât încrederea consumatorilor cat și a organelor de reglementare în produsele care circulă între piețe. Datorita echivalentei declarate si verificate se permite producătorilor  de a incerca un produs o singură dată si nu de mai multe ori, în procesul de conformare cu reglementarile și circulatia transfrontalieră a acestuia.

Evenimente majore, campanii de presă , workshop-uri și seminare  vor avea loc în legătură cu celebrarea Zilei Mondiale a Acreditarii în  peste 90 de țări pentru a spori gradul de conștientizare a valorii pe care o are  acreditarea  în furnizarea de încredere în furnizarea de energie. Pentru mai multe detalii luati legatura cu organismal national de acreditare din tara dumneavoastra.

O broșură pentru a sărbători Ziua Mondială a Acreditării este disponibilă pentru accesare pe  site-urile ILAC și IAF; un scurt film de promovare este, de asemenea, disponibil spre descarcare pe canalul Youtube IAF și ILAC http://www.youtube.com/user/IAFandILAC.

 
Arrow Prev

 

 

MOLDAC este semnatar 
EA-BLA pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții, certificare produse, certificare sisteme de management.

                    

MOLDAC este semnatar
ILAC-MRA
 pentru încercări, etalonări, analize medicale, inspecții.

                    

MOLDAC este semnatar 
IAF-MLA
 pentru certificare produse, certificare sisteme de management 

Arrow Next
Adresa:
Vasile Alecsandri 1. Oficiul 205, MD 2009, Chisinau, Moldova
Email: acreditare@moldac.gov.md
+373 22 210 316
+373 22 210 316
Creat de BRAND.MD     Total vizitatori: 769625 | ieri: 327 | azi: 171 | Online: 5
Servicii
Selectează culoarea